Domotica

Ervaar alle comfort en gemak van een domoticasysteem

Waarom domotica?

Kiezen voor een domoticasysteem is kiezen voor comfort, veiligheid, energiebesparing en flexibiliteit.

Comfort
Met één druk op de knop schakelt u alle verlichting uit bij het verlaten van de woning of zelfs als u naar bed gaat. Ook de verwarming wordt op de standby stand geplaatst en de rolluiken gaan automatisch omlaag. Via een schakelaar in de muur of via uw smartphone activeert u 's avonds de scène "TV kijken". De hoofdverlichting wordt uitgeschakeld, de sfeerverlichting gedimd en de TV schakelt automatisch in. Natuurlijk is het mogelijk om nog andere scènes aan te maken.

Veiligheid
Dankzij een paniekknop kan u bij onraad vanuit uw slaapkamer alle verlichting in de woning inschakelen. Mogelijke ongewenste bezoekers zullen hiervan schrikken en op de vlucht slaan. Bij een inbraak- of brandalarm wordt u middels een sms gewaarschuwd. Alle verlichting in de woning zal in dit geval inschakelen.

Energiebesparing
Door verschillende ruimtes van een thermostaat te voorzien is het mogelijk de temperatuur in deze ruimtes afzonderlijk te regelen. Een slaapkamer wordt hierdoor niet onnodig verwarmd indien dit niet nodig is. In de zomer gaat de zonwering automatisch omlaag indien de zon op het raam schijnt. De woning wordt zo afgeschermd van ongewenste opwarming en de airco kan wat langer uit blijven.

Flexibiliteit
Een schakelaar een andere functie geven is bijzonder weinig werk. Zo kan het systeem bijvoorbeeld meegroeien met de wensen en behoeftes van de bewoners. Ook toekomstige uitbreidingen zijn steeds mogelijk.

Waarom KNX?

KNX is een open standaard voor de automatisatie van woningen en gebouwen. Het is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en Internationale (ISO/IEC 14543) norm voor huisautomatisatie. Met KNX regelt u op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier uw zonwering, verlichting, verwarming/koeling, ventilatie en meet u uw water-en energieverbruik en energieproductie.

Alle KNX producten die sinds het ontstaan van de standaard in 1990 tot op vandaag worden verkocht zijn compatibel met elkaar. Vandaag zijn er meer dan 250 fabrikanten, met specialisaties in verschillende domeinen, die KNX gecertificeerde producten op de markt brengen. Wanneer u dus van plan bent om te investeren in een moderne elektrische installatie die zich kan aanpassen aan veranderende behoeftes met een grote graad van merkonafhankelijkheid dan is KNX de enige juiste keuze.

Waarom Lencom?

Voor een KNX domoticasysteem bent u bij Lencom aan het juiste adres. Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring in het installeren en programmeren van dergelijke systemen, maar hebben ook de nodige kennis van de onderliggende protocollen en intelligentie van het systeem. Zo kunnen wij u nog beter bijstaan en adviseren.

Bij Lencom kiest u voor een pakket waarbij u zelf kiest wat u zelf doet. Wil u zelf alles installeren? Geen probleem, wij zorgen voor degelijke documentatie zodat u zonder problemen alles kan installeren. Laat u liever de volledige installatie doen door de vakmensen van Lencom? Uiteraard zorgen wij dan voor een snelle en degelijke installatie zodat u zonder omkijken kan genieten van een degelijk domoticasysteem.

bekijk enkele prijsvoorbeelden